XX Jubileuszowa Konferencja firmy Blattin Polska dla Hodowców Bydła i Producentów Mleka już za nami.
Myślą przewodnią ogólnopolskiego cyklu spotkań była próba odpowiedzi na pytanie Jak zrozumieć i wspomagać w produkcji wysokowydajną krowę?
Bardzo dziękujemy za tak duże zainteresowanie i wysoką frekwencję oraz aktywny udział w dyskusjach wszystkim prelegentom, moderatorom i uczestnikom.
Już teraz zapraszamy Państwa do udziału w następnej edycji!
Po trzech latach przerwy spowodowanej pandemią wróciliśmy z mocnym akcentem. Postawiliśmy na międzynarodową wymianę wiedzy i doświadczeń stąd udział jednego z najbardziej znanych i cenionych w Polsce wykładowców, profesora Macieja Zygmunta Kowalskiego, oraz dwóch zagranicznych ekspertów posiadających wieloletnie praktyczne doświadczenie w pracy z przeżuwaczami. Cieszymy się, że stacjonarna forma wydarzenia, ponownie spotkała się z dobrym przyjęciem przez hodowców.
Hotel & Browar Słociak, ul. Księżycowa 2A, 45-960 Opole (obok salonu Lellek)
9:00 – 9:30 – Rejestracja uczestników
9:30 – 9:45 – Otwarcie spotkania, powitanie gości. ZBIGNIEW PUSTUŁA, Blattin Polska Sp. z o.o.
9:45 – 11:05 – Wpływ bilansowania aminokwasów na wydajność i parametry mleka. DR SION RICHARDS, Techniczny Menadżer ds. Żywienia Przeżuwaczy w Europie, Adisseo France S.A.S
11:05 – 11:20 – Przerwa kawowa
11:20 – 12:20 – Przyczyny zbyt niskiej zawartości tłuszczu w mleku. PROF. DR HAB. INŻ. ZYGMUNT MACIEJ KOWALSKI, Kierownik Katedry Żywienia, Biotechnologii Zwierząt i Rybactwa, Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie
12:20 – 12:35 – Przerwa kawowa
12:35 – 13:55 – Witaminy B: ich kluczowa rola w poprawie reprodukcji, wydajności mlecznej i efektywności żywienia bydła mlecznego. DOMINIQUE BOUCHUT, MSC Menadżer Techniczny ds. Przeżuwaczy, Jefo.
13:55 – 14:10 – Rozdanie nagród
14:10 – Obiad
Dwór Sienkiewicz, Kolonia, Rowiny 7A, 21-480 Okrzeja
9:30 – 10:00 – Rejestracja uczestników
10:00 – 10:15 – Otwarcie spotkania, powitanie gości. ZBIGNIEW PUSTUŁA, Blattin Polska Sp. z o.o.
10:15 – 11:35 – Wpływ bilansowania aminokwasów na wydajność i parametry mleka. DR SION RICHARDS, Techniczny Menadżer ds. Żywienia Przeżuwaczy w Europie, Adisseo France S.A.S
11:35 – 11:50 – Przerwa kawowa
11:50 – 12:50 – Przyczyny zbyt niskiej zawartości tłuszczu w mleku. PROF. DR HAB. INŻ. ZYGMUNT MACIEJ KOWALSKI, Kierownik Katedry Żywienia, Biotechnologii Zwierząt i Rybactwa, Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie
12:50 – 13:05 – Przerwa kawowa
13:05 – 14:25 – Witaminy B: ich kluczowa rola w poprawie reprodukcji, wydajności mlecznej i efektywności żywienia bydła mlecznego. DOMINIQUE BOUCHUT, MSC Menadżer Techniczny ds. Przeżuwaczy, Jefo.
14:25 – 14:45 – Rozdanie nagród
14:45 – Obiad
Hotel Via Baltica, Grzymały Szczepankowskie 1A, 18-400 Grzymały Szczepankowskie
9:30 – 10:00 – Rejestracja uczestników
10:00 – 10:15 – Otwarcie spotkania, powitanie gości. ZBIGNIEW PUSTUŁA, Blattin Polska Sp. z o.o.
10:15 – 11:35 – Wpływ bilansowania aminokwasów na wydajność i parametry mleka. DR SION RICHARDS, Techniczny Menadżer ds. Żywienia Przeżuwaczy w Europie, Adisseo France S.A.S
11:35 – 11:50 – Przerwa kawowa
11:50 – 12:50 – Przyczyny zbyt niskiej zawartości tłuszczu w mleku. PROF. DR HAB. INŻ. ZYGMUNT MACIEJ KOWALSKI, Kierownik Katedry Żywienia, Biotechnologii Zwierząt i Rybactwa, Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie
12:50 – 13:05 – Przerwa kawowa
13:05 – 14:25 – Witaminy B: ich kluczowa rola w poprawie reprodukcji, wydajności mlecznej i efektywności żywienia bydła mlecznego. DOMINIQUE BOUCHUT, MSC Menadżer Techniczny ds. Przeżuwaczy, Jefo.
14:25 – 14:45 – Rozdanie nagród
14:45 – Obiad
Dwór Biesiadny, Rojewo 13, 88-111 Rojewo
9:30 – 10:00 – Rejestracja uczestników
10:00 – 10:15 – Otwarcie spotkania, powitanie gości. ANDRZEJ MIREK, Blattin Polska Sp. z o.o.
10:15 – 11:35 – Wpływ bilansowania aminokwasów na wydajność i parametry mleka. DR SION RICHARDS, Techniczny Menadżer ds. Żywienia Przeżuwaczy w Europie, Adisseo France S.A.S
11:35 – 11:50 – Przerwa kawowa
11:50 – 12:50 – Przyczyny zbyt niskiej zawartości tłuszczu w mleku. PROF. DR HAB. INŻ. ZYGMUNT MACIEJ KOWALSKI, Kierownik Katedry Żywienia, Biotechnologii Zwierząt i Rybactwa, Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie
12:50 – 13:05 – Przerwa kawowa
13:05 – 14:25 – Witaminy B: ich kluczowa rola w poprawie reprodukcji, wydajności mlecznej i efektywności żywienia bydła mlecznego. DOMINIQUE BOUCHUT, MSC Menadżer Techniczny ds. Przeżuwaczy, Jefo.
14:25 – 14:40 – Rozdanie nagród
14:40 – Obiad
Hotel Maria, Rawicka 2A, 63-900 Dębno Polskie
9:00 – 9:30 – Rejestracja uczestników
9:30 – 9:45 – Otwarcie spotkania, powitanie gości. ANDRZEJ MIREK, Blattin Polska Sp. z o.o.
9:45 – 11:05 – Wpływ bilansowania aminokwasów na wydajność i parametry mleka. DR SION RICHARDS, Techniczny Menadżer ds. Żywienia Przeżuwaczy w Europie, Adisseo France S.A.S
11:05 – 11:20 – Przerwa kawowa
11:20 – 12:20 – Przyczyny zbyt niskiej zawartości tłuszczu w mleku. PROF. DR HAB. INŻ. ZYGMUNT MACIEJ KOWALSKI, Kierownik Katedry Żywienia, Biotechnologii Zwierząt i Rybactwa, Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie
12:20 – 12:35 – Przerwa kawowa
12:35 – 13:55 – Witaminy B: ich kluczowa rola w poprawie reprodukcji, wydajności mlecznej i efektywności żywienia bydła mlecznego. DOMINIQUE BOUCHUT, MSC Menadżer Techniczny ds. Przeżuwaczy, Jefo.
13:55 – 14:10 – Rozdanie nagród
14:10 – Obiad
Hotel Mariage, Rolnicza 4, 29-100 Włoszczowa
9:30 – 10:00 – Rejestracja uczestników
10:00 – 10:15 – Otwarcie spotkania, powitanie gości. ZBIGNIEW PUSTUŁA, Blattin Polska Sp. z o.o.
10:15 – 11:15 – Wpływ bilansowania aminokwasów na wydajność i parametry mleka. MGR INŻ. MARCIN FORKAJM, Doradca Techniczny ds. Bydła w Europie Centralnej, Adisseo France S.A.S.
11:15 – 11:30 – Przerwa kawowa
11:30 – 12:30 – Przyczyny zbyt niskiej zawartości tłuszczu w mleku. PROF. DR HAB. INŻ. ZYGMUNT MACIEJ KOWALSKI, Kierownik Katedry Żywienia, Biotechnologii Zwierząt i Rybactwa Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie
12:30 – 12:45 – Przerwa kawowa
12:45 – 13:45 – Witaminy B: ich kluczowa rola w poprawie reprodukcji, wydajności mlecznej i efektywności żywienia bydła mlecznego. DR INŻ. KRZYSZTOF BIAŁOŃ,
Feed Expert – Konsultant firmy Jefo.
13:45 – 14:00 – Rozdanie nagród
14:00 – Obiad
W przerwie między wykładami uczestnicy mieli możliwość obejrzeć samojezdny czteroślimakowy poziomy wozów paszowy Blattin King Lion oraz zapisać się na BEZPŁATNY pokaz w swoim gospodarstwie.
Blattin King Lion to bogato wyposażony, uniwersalny wóz paszowy dla każdej obory, sprawdzony w ciężkiej pracy w różnych gospodarstwach w całej Polsce.