Autorskie publikacje
Nasi doradcy żywieniowi dzielą się z hodowcami swoją bogatą wiedzą i praktycznym doświadczeniem pisząc artykuły dla znanych czasopism branżowych.
Prawidłowa wentylacja obory latem kluczem do sukcesu
Blattin News Nr 1/2013
Andrzej Mirek
Wysokowydajne krowy mleczne potrzebują optymalnego mikroklimatu w oborze. Na mikroklimat w budynku inwentarskim wpływają następujące czynniki: wentylacja, temperatura... więcej>>

Przyczyny brakowania cieląt ras mięsnych
część 2
Hodowca bydła Nr 4/2012
Bartosz Kłos
W poprzedniej części opisane zostały elementy związane z kondycją krów, porodem, żywieniem krów i cieląt w produkcji bydła opasowego. W tym numerze kontynuujemy temat cieląt ras mięsnych. więcej>>

Przyczyny brakowania cieląt ras mięsnych
część 1
Hodowca bydła Nr 4/2012
Bartosz Kłos
Często można usłyszeć od hodowców stwierdzenie – „Chcę mieć krowy mięsne, ponieważ nie ma przy nich żadnej pracy. Krowy cielą się same, baza paszowa nie musi być najwyższej jakości i wartości ... więcej>>
Zima może być trudna
Hoduj z głową bydło Nr 5/2010
Zbigniew Pustuła, Andrzej Mirek
Wiosna i lato w tym roku nie dały nam dużych szans na przygotowanie pasz objętościowych, które zapewniały produkcję na wysokim poziomie i pozwalały na obniżenie jej kosztów. więcej>>
Jak pomóc krowom w upały?
Hoduj z głową bydło Nr 4/2010
Zbigniew Pustuła, Andrzej Mirek
To dziwny rok. Jeszcze pierwsze pokosy traw nie zebrane, a już na początku czerwca mamy nagłe upały i skoki ciśnienia. Żaden organizm nie jest na to obojętny, a co dopiero ciężko pracujący, jak nasza bohaterka – krowa... więcej>>

