|
![]() |
Nowa linia koncentratów dla trzody chlewnej |
Koncentraty trzodowe lini Vilomax powstały na bazie duńskich premiksów Vilomix.
Produkty te wyróżniają się wysoką strawnością zwartych w nich składników - głównie aminokwasów. Dzięki temu powstałe na ich bazie mieszanki pełnoporcjowe charakteryzują się wyższym poziomiem przyswajalnych składników pokarmowych, co wpływa na widoczną poprawę wyników produkcyjnych - wyższe przyrosty i mniejsze zużycie paszy. Poziomy składników mineralnych i witamin zawarte w koncentratach Vilomax dostosowane są do różnorodnych potrzeb: uwzględniając wiek zwierząt, masę ciała oraz kierunek użytkowania. Wysoki poziom aminokwasów, preparatów enzymatycznych i zakwaszających, dodatek fitazy oraz wysoka jakość białka to gwarancja wzrostu efektywności produkcji.
Dla prosiąt i warchlaków |
Dla loch luźnych i prośnych |
Dla tuczników |
Vilomax PW 25% |
Vilomax LP 7,5/10% |
Vilomax T 20/15% |
Vilomax P Super |
Vilomax LK 17,5/20% |
Vilomax TU 15/10% |
Vilomax Odsadzenie 50% |
Vilomax S 15/10% |
CO JE WYRÓŻNIA?
Bardzo wysokie poziomy niezbędnych aminokwasów egzogennych oraz ich optymalnie dobrany wzajemny stosunek procentowy. Pozwala to na przygotowanie ekonomicznych mieszanek pełnoporcjowych dzięki ograniczeniu udziału poekstrakcyjnej śruty sojowej. | |
Mikroelementy w formie najlepiej przyswajalnych chelatów glicynowych Glicynoplex. Wysoka biodostępność wraz z właściwie dobranymi poziomami witamin pozwalają świniom o wysokim potencjale genetycznym uzyskać optymalne wyniki produkcyjne w rozrodzie i tuczu. | |
Dodatek enzymów paszowych fitazy i ksylanazy pozwala wykorzystać część niestrawnych składników pokarmowych paszy, podnosząc jej wartość odżywczą, co wpływa na poprawę opłacalności produkcji świń. | |
Kompleks zakwaszający BioPro Bens® zwiększający przyrosty dzienne oraz poprawiający wykorzystanie paszy. Jest to unikalna mieszanina specjalnie dobranych kwasów organicznych i nieorganicznych, która kontroluje zanieczyszczenie mikrobiologiczne paszy, obniża pH w jelicie cienkim, zwiększa funkcję wydzielniczą trzustki, a także hamuje rozwój patogennej flory bakteryjnej w jelitach. |

