![]() |
Blattin® Palm-Energy
Sypki tłuszcz chroniony przed degradacją w żwaczu
Specjalnie opracowana formuła tłuszczu chronionego Blattin Palm-Energy oparta jest na kwasie palmowym, którego strawność została poprawiona przez dodanie naturalnych emulgatorów mono- i dwuglicerydów oraz lecytyny. W wyniku technologii produkcji, w której kwasy tłuszczowe są destylowane, a nie rafinowane chemicznie produkt zawiera część naturalnego karotenu, który odpowiada za beżowy kolor.
Stosowanie tłuszczy chronionych w dawce ma na celu zapobieganie deficytowi energetycznemu, co sprzyja:
- zwiększeniu wydajności mleka jak i poprawie parametrów mleka,
- zabezpieczeniu zwierząt przed nadmierną utratą masy ciała,
- poprawieniu parametrów rozrodu
- ochronie zwierząt i zaburzeniami metabolicznymi
|
Jak Blattin Palm-Energy podnosi koncentrację energi w dawce:
- 0,3 kg na dzień - więcej o 0,21 MJ NEL na 1 kg suchej masy
- 0,8 kg na dzień - więcej o 0,63 MJ NEL na 1 kg suchej masy
Składniki analityczne
tłuszcz surowy | % | min. 99 |
wilgotność i zanieczyszczenie | % | max. 1% |
NEL | MJ/kg | 24 |
ME | MJ/kg | 36 |
kolor | - | beżowy ( zawartość karotenu) |
Profil kwasów tłuszczowych
C14:0 (kwas mirystynowy): | % | max. 1,5 |
C16:0 (kwas palmitynowy): | % | 40-55 |
C18:0 (kwas stearynowy). | % | 40-55 |
C18:1 (kwas oleinowy): | % | max. 8 |
pozostałe | % | max. 3 |
Stosowanie: Dzienna dawka u krów mlecznych do 100 dni po wycieleniu 0,3-0,8 kg na sztukę na dzień Opakowanie:
Stosowanie tłuszczy chronionych w dawce ma na celu zapobieganie deficytowi energetycznemu, co sprzyja:
- zwiększeniu wydajności mleka jak i poprawie parametrów mleka,
- zabezpieczeniu zwierząt przed nadmierną utratą masy ciała,
- poprawieniu parametrów rozrodu,
- ochronie zwierząt przed chorobami i zaburzeniami metabolicznymi.
|
![]() |