Szkolenie dla hodowców bydła w Węgierkach k/Wrześni

 

4 lutego w Restauracji Szaffran w Węgierkach k/Wrześni w woj. wielkopolskim odbyło się szkolenie pt. Podstawowe problemy zdrowotne bydła, współorganizowane przez firmę Blattin.

 

 

Na wykładach poruszono między innymi tematy dotyczące profesjonalnego odchowu jałówek, badań laboratoryjnych mleka, aktualnej ofert WCHiRZ, zjawiska ketozy, przemieszczeń trawieńca i kwasicy u bydła. Licznie zgromadzeni hodowcy wysłuchali wykładów, które prowadzili doradca żywieniowy Andrzej Mirek z firmy Blattin, dr n.wet. Piotr Kwieciński, dr Tomasz Nowak, Aldona Augustyniak, lek.wet Tomasz Zawistowski, lek.wet. Marek Pietryga oraz prof. Zygmunt Maciej Kowalski.

 

Organizatorami szkolenia były także następujące firmy: Prywatna Praktyka Weterynaryjna Marek Pietryga, WCHiRZ w Poznaniu, ELANCO oraz Spółdzielnia Mleczarska Udziałowców w Strzałkowie.

powrót>>

Blatmilk 18% bez GMO